گزارش ایران «27»
گزارش ایران «27»
گزارش ایران
«27»
گزارش ایران
«27»
تقدیر اتحادیه حمل و نقل بین المللی جادهای از صنعت ترانزیت ایران
در مراسم جشن اجرای تیر الکترونیک که در ژنو سوئیس از جمهوری اسلامی ایران به عنوان پیشتاز دیجیتالیزه کردن رویهها و اجرای اولین پروژههای آزمایشی موفقیت آمیز eTIR قدردانی شد.
لازم به ذکر است جمهوری اسلامی ایران دومین کشور مصرف کننده کارنه تیر بوده و حضور فعال در مجامع بینالمللی ترانزیت و توسعه الکترونیکی رویههای گمرکی تأثیر زیادی در ارتقا جایگاه کشور در منطقه و افزایش سهم کشور از ترانزیت منطقهای دارد.
https://mehrnews.com/xVphW
افزایش ۱۲۱ درصدی پروازهای عبوری از آسمان ایران
بر اساس آمار رسمیشرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی طی فروردین امسال ۲۵۲۷۱ نشست و برخاست پرواز مسافری در فرودگاههای داخلی انجام شده و پروازهای عبوری ۱۲۱ درصد رشد داشته است.
http://tn.ai/2509522
گروه صنعتی بوذرجمهر؛ مجری سازههای فلزی و بتنی
گروه صنعتی بوذرجمهر با در اختیار داشتن مدرن ترین ماشین آلات به روز اروپا و همگام با پیشرفت ها در حوزه عمرانی و بهره گیری از امکانات طراحی و خطوط تمام اتوماتیک ،توانایی تولید ماهانه 1500 تُن ، انواع سازههای فلزی و پایپ رک ، با دقت بالا ، را دارا میباشد و همواره با استعانت از کارنامه درخشان 35 ساله خود در عرصه تولید ، در ارائه طرح های نوین در این حوزه ، با حداکثر دقت و کیفیت گامهای عظیمیبرداشته است.
https://jryn.me/ry1m
قطار ایران به مسکو می رسد؟
🔹 در پی امضای تفاهم نامه بین ایران و ارمنستان برای فعال کردن خطوط ریلی دوجانبه و کریدور شمال-جنوب، باید دید که قطار ایران از طریق نخجوان به مسکو متصل خواهد شد یا خیر؟
در هفتهای که گذشت تفاهم نامه ریلی بین ایران و ارمنستان امضا شد تا دو طرف اقدامات لازم را در راستای فعال شدن مسیر ریلی از طریق نخجوان انجام دهند. البته در برنامه ریزیهای صورت گرفته نخجوان نه تنها به عنوان یک مقصد ریلی بلکه به عنوان پل ارتباطی بین ایران و روسیه و متصل کننده خلیج فارس به دریای سیاه نقش آفرینی خواهد کرد.
سعید رسولی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در این باره گفته بود در پی صلح اخیری که بین ارمنستان و آذربایجان اتفاق افتاد سفری به ارمنستان داشتیم و درباره حمل و نقل ریلی به ویژه در حوزه قطارهای باری با مسئولان ارمنستانی صحبت کردیم تا جابه جایی کالا از جلفا به نخجوان و از آنجا به ایروان، تفلیس و نهایتا مسکو انجام شود.
https://www.isna.ir/news/1400030705216/
ایران معادله ای برتر در مثلث برجام ، مسائل منطقه ای ، موشکی
دکتر کیهان برزگر، استاد روابط بین الملل در یادداشتی در روزنامه شرق، به مسائل احیای برجام و ثبات منطقهای پرداخت که متن کامل این یادداشت به شرح ذیل است:
مذاکرات هستهای برای احیای برجام چند هفته است که در وین در جریان است. بعضیها نسبت به نتیجه مذاکرات خوشبین و بعضیها بدبین هستند. یکی از اصلیترین ریشههای بدبینی، فراتر از مسائل تکنیکی چگونگی رفع یکجای تحریمها، به این خواسته تکراری طرف غربی برمیگردد که ایران باید بپذیرد مذاکرات هستهای شامل طیف گستردهتری از مسائل منطقهای و محدویت برنامه موشکی ایران هم میشود. اما طرف غربی باید درک کند که احیای موفقیتآمیز برجام، خود منجر به مذاکرات منطقهای میشود؛ چون وقتی حس تهدید استراتژیک ایران از سوی آمریکا و غرب با احیای برجام تا حدودی برطرف شود، کشورمان «بهطور طبیعی» وارد گفتوگوهای معنادار منطقهای برای حل بحرانهای جاری میشود؛ چون دست برتر را در میدانهای منطقه دارد و نگران باخت نیست و همزمان هم آگاه است که ثبات منطقهای لازمه رشد اقتصادی کشور و تقویت روابط همسایگی بهعنوان یک اصل کلان سیاست خارجی کشور است.انعقاد برجام فراتر از رفع تحریمهای اقتصادی، همزمان نقطه آزمایشی برای ایران در جهت اعتمادسازی و گفتوگوی بیشتر با غرب برای حل مشکلات ژئوپلیتیک جاری، ازجمله تثبیت جایگاه و نقش منطقهای ایران در شرایط خلأ قدرت پس از تحولات بهار عربی و حل بحرانهای جاری در سوریه، عراق، یمن و... در چارچوب منافع کشور بود. بر این نکته چندینبار از سوی مقامات کشورمان و در مناسبتهای گوناگون تأکید شد؛ چون کشورمان خودش از بیثباتی و حضور بیگانگان در منطقه، بیشترین ضرر را میکند. اما دولت ترامپ با خروج از برجام و اعلام پیششرطهای غیرقابلقبول برای مذاکره، این فرصت را از دست داد و سیاست «فشار حداکثری» دولت آمریکا برای فلجکردن اقتصاد ایران و فروپاشی کشور از درون با سیاست «حضور حداکثری» و فعال ایران در منطقه روبهرو شد.
ایران اینبار حتی با اهداف و اصول مشخصتر همچون تلاش برای خروج دائمی آمریکا از منطقه و تقویت نیروهای دوست با هدف تضعیف موقعیت رقبای منطقهای همچون سعودی وارد میدانهای نبرد شد. ایران همچنین با کاهش تعهدات هستهای در چندین مرحله، قدرت چانهزنی و بازدارندگی خود را برای دستیابی به هدف بزرگتر حفظ بقای کشور افزایش داد. البته برخلاف گفتوگوهای منطقهای که ظرفیتهای لازم برای ورود به یک معادله برد-برد را دارد، مسئله محدودیت برنامه موشکی ایران بیشتر یک معادله برد-باخت و به ضرر کشورمان است؛ چون به قوه بازدارندگی تهدیدات ارتباط مییابد و تاریخ روابط بینالملل هم نشان میدهد که هیچ کشوری بر سر قوه بازدارندگی متعارف خود با دیگران بهسادگی مذاکره نمیکند. از این لحاظ، مسئله موشکی بیشتر مورد توجه رژیم اسرائیل است که به صورت قالببندیشده به مذاکرات هستهای وارد شده و پیشرفت این برنامه را تهدیدی جدی برای بقای خود میداند؛ چون آتش گسترده موشکی ایران بهنوعی قدرت اتمی و برتری هوایی اسرائیل را متعادل کرده و در نتیجه ایجاد یک «توازن وحشت»، دو طرف برای جلوگیری از نابودی همزمان دست به خویشتنداری نظامی میزنند. ضمن اینکه برنامه موشکی ایران مبتنی بر رویکردهای مستقل دفاعی کشور و یک موضوع اعتبار ملی است و هیچگونه اجماع سیاسی برای ورود به چنین گفتوگویی در سیاست داخلی ایران به وجود نمیآید. پس اصرار طرف غربی بر موضوع محدودیت موشکی، همیشه بیفایده و تنها اخلالی در روند مذاکرات بوده است.
بهواقع، احیای موفقیتآمیز برجام «پیششرط» ایجاد ثبات پایدار منطقهای است. اکنون مذاکرات دوجانبه ایران-سعودی عمدتا بر محور حل بحران یمن در جریان است. برنامه موشکی ایران هم از نگاه سعودی در چارچوب انتقال این تکنولوژی به یمنیها در نظر گرفته میشود، نه به شکلی که در بالا توضیح داده شد و مورد خواسته رژیم اسرائیل است. فراتر از فشار دولت جو بایدن در آمریکا بر سعودیها برای تغییر سیاست خود در یمن، واقعیت این است که سعودیها به این نتیجه رسیدهاند که توان ادامه جنگ در یمن یا حداقل پیروزی به آن شکل اولیه را که تصور میکردند، ندارند و اینکه ایران برخلاف تصور آنها، در میدان نبرد بسیار قویتر و از لحاظ سیاسی بانفوذتر از تصور موجود است. به عبارت دیگر، همزمان قدرت کنترل میدان و ابزارهای دیپلماسی برای اقناع نیروهای انصارالله در یمن برای پذیرش آتشبس و ورود به مذاکرات صلح را دارد. البته از نگاه نویسنده، مشکلات منطقهای «جامع» و «بههمپیوسته» هستند و باید در یک قالب گستردهتر احیای صلح و ثبات منطقهای بحث شوند، اما ورود به گفتوگوهای تکمحوری مثل حل بحران یمن که ایران اکنون در آن دست برتر را دارد، میتواند یک حرکت اعتمادساز با سعودیها برای گفتوگوهای گستردهتر دوجانبه یا چندجانبه منطقهای شود. فراموش نکنیم که احیای روابط با سعودیها، تأثیرات مثبت زیادی بر روابط ایران با سایر کشورهای عربی در منطقه بزرگتر غرب آسیا خواهد داشت.
واقعیت این است که ماهیت منازعه در منطقه بر اساس ویژگیهای محلی مربوط به برتری ژئوپلیتیک کشورها و جبر تاریخی موجود در روابط ملتها شکل میگیرند. جالب اینکه در بستر زمان هریک از این منازعات به شکلی پویا خود را با میدان منازعه سازگار کرده و تغییر شکل میدهند. این مسئله درباره تمام منازعات جاری در سوریه، عراق، یمن و حتی افغانستان صادق است. در این روند، نیروهای محلی ظرفیتها و تجربههای جدیدی در حوزه استفاده از تکنولوژی و تجربه مقابله با نیروهای مخالف یا مهاجمان خارجی کسب میکنند که معادله میدان و دیپلماسی سنتی را به هم میزند. همین امر بر پیچیدگی یک منازعه، تداوم آن و دستیابی به راهحل صلح پایدار میافزاید که مورد توافق همه طرفهای درگیر باشد.
زمانی آمریکا با طالبان میجنگید و آن را گروه تروریستی میدانست، اما برتری میدانی طالبان ازجمله دسترسی به خاک، جمعیت، داشتن دولت، ادوات سنگین نظامی و... آمریکا را مجبور به مذاکره با طالبان کرده است. در سوریه، بشار اسد با مقاومت سرسختانه پیروز میدان جنگ شده و اخیرا دوباره به ریاستجمهوری رسید که به احتمال زیاد کشورهای حوزه خلیج فارس را که زمانی خواهان سرنگونی او بودند، وادار به بهبود روابط با حکومت سوریه میکند. حوثیها در یمن با استفاده از تکنولوژی پهپادها و موشکها، سعودیها را وادار به مذاکره کردند. داستان حماس و حزبالله و ترس رژیم اسرائیل از بقای خود در نتیجه همین تحولات مثالهای دیگری هستند. همه این نیروها بر مبنای دفاع از بقای خود و با توجیه مبارزه با نیروی اشغالگر بیگانه به این تجربیات دست یافتهاند. در این شرایط ناپایدار، ضرورت همکاری منطقهای برای حل پایدار مشکلات جاری بیش از پیش احساس میشود. احیای موفقیتآمیز برجام و خروج نسبی ایران از بیاعتمادی استراتژیک به غرب و آمریکا، گام مهمی در راستای ورود سازنده و معنادار ایران برای حل پروندههای منطقهای است. برتری ژئوپلیتیک ایران در پهنه غرب آسیا، این امکان را به کشور میدهد که از نقش میدانی و نفوذ دیپلماتیک خود در جهت دستیابی به هدف بزرگتر ثبات منطقهای استفاده کند که این بدون تردید در راستای منافع ملی کشور است. اما لازمه این کار، خروج غربیها از تصور اشتباه متصلکردن مثلث برجام، مسائل منطقهای و موشکی است که این خود میتواند روند بیاعتمادی متقابل موجود را عمیقتر و حتی منجر به ناپایداری توافقات احتمالی هستهای در آینده شود.
https://www.pishkhan.com/news/226832
کمیسر حقوق بشر سازمان ملل: حملات اسرائیل به غزه میتواند جنایت جنگی محسوب شود
میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز پنجشنبه گفت که حملات اسرائیل به نوار غزه میتواند «جنایت جنگی» محسوب شود.وی افزود که شواهدی مبنی بر استفاده نظامی از ساختمانهایی که اسرائیل آنها را هدف گرفت دریافت نکرده است.
https://bit.ly/3bZZrC2
چیدن 67 تابوت کودک فلسطینی در دانمارک
یکی از شهروندان اهل دانمارک، ۶٧ تابوت را به اسم ۶٧ کودک شهید فلسطینی به صورت نمادین در جلوی پارلمان کپنهاک چید تا مردم کشورش جنایت رژیم کودککش اسرائیل را بیشتر درک کنند.
https://www.rokna.net/fa/tiny/news-690675
تاریخسازی دختر وزنهبردار ایران در قهرمانی جوانان جهان
یکتا جمالی وزنهبردار دسته ۸۷ کیلوگرم بانوان کشورمان، در حرکت یکضرب مسابقات قهرمانی جوانان در تاشکند ازبکستان با ثبت وزنه ۹۲ کیلوگرم و کسب مدال برنز اولین مدال جهانی تاریخ وزنهبرداری بانوان ایران را به دست آورد.
http://fna.ir/1u8q5
آغاز رزمایش مشترک جنگ الکترونیک ارتش با عنوان «سپر آسمان ۱۴۰۰» در اصفهان
رزمایش مشترک «سپر آسمان ۱۴۰۰» با حضور یگانهای راهبردی جنگ الکترونیک نیروهای چهارگانه ارتش، با محوریت منطقه عمومی اصفهان و در گستره وسیعی از کشور از بامداد امروز آغاز شد.
در رزمایش «سپر آسمان ۱۴۰۰» که کاربردی ترین تمرین مشترک حوزه جنگ الکترونیک ارتش در سالهای اخیر است، یگانهای واکنش سریع و سامانههای جنگال نیروهای زمینی، هوایی، پدافند و دریایی ارتش با محوریت منطقه عمومی اصفهان در گستره وسیعی از کشور با اجرای تاکتیک های آفندی و پدافندی در حوزه جنگ الکترونیک، دستاوردها و توانمندیهای خود در این حوزه حساس و راهبردی را مورد استفاده قرار می دهند.
https://www.isna.ir/news/1400030402781/
رصد سه ساعته زیردریایی آمریکایی توسط پهپادهای ارتش
پهپادهای ارتش زیر دریایی جورجیای آمریکا را به مدت سه ساعت در تنگه هرمز رصد کردند. پایش و رصد ناوگروه زیردریایی «جورجیا» متعلق به نیروی دریایی آمریکا در هنگام خروج از تنگه هرمز با پهپادهای شرکت کننده در رزمایش و ارسال تصاویر به مرکز کنترل و فرماندهی رزمایش مشترک سپر آسمان 1400، یکی از اقدامات مهم این رزمایش بود.
https://tn.ai/2509521
دیدار وزیر خارجه ایران با رئیس جمهور آذربایجان
دکتر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در سفر به آذربایجان با آقای الهام علی اف رئیس جمهور این کشور دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار طرفین ضمن ابراز خرسندی از روند رو به گسترش و سطح مناسب روابط دو کشور در سالهای اخیر، بر توسعه و تعمیق هر چه بیشتر مناسبات دو کشور تاکید کردند.
آخرین تحولات روابط دو جانبه، پروژههای مشترک اقتصادی، مشارکت ایران در مین روبی و بازسازی مناطق آزاد شده، آخرین تحولات اجرای بیانیه آتش بس میان ارمنستان و آذربایجان و تنش های مرزی اخیر میان دو کشور، کریدورهای ارتباطی، ارتباطات ریلی میان ایران، آذربایجان و ارمنستان، اجرایی شدن ابتکار همکاریهای منطقه ای ۶ جانبه و سایر مسائل مورد علاقه دو طرف از محورهای گفتگو و رایزنی وزیر امور خارجه کشورمان با رئیس جمهور آذربایجان در این دیدار بود.
https://t.me/MFAIR/7367
دیدار وزیر خارجه ایران با نخست وزیر ارمنستان
وزیر خارجه ایران در دیدار با نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، با ابراز امیدواری نسبت به تعمیق روابط اقتصادی دو کشور در دوره پس از همهگیری کرونا، توسعه منطقه آزاد مغری و گشایش مسیر ریلی ایران- نخجوان- ارمنستان را زمینههای مناسبی برای گسترش روابط اقتصادی دو کشور دانست و ابراز امیدواری کرد ایران بتواند با فعالیت موثر در استان سیونیک ارمنستان، روابط دوجانبه مستحکمتری با ارمنستان داشته باشد.
پاشینیان نیز در این دیدار روابط با ایران را دارای اهمیت راهبردی برای ارمنستان دانست و از این که مرز دو کشور همواره مرز دوستی و امنیت بوده ابراز خرسندی کرد و با اشاره به اقدامات ارمنستان برای توسعه استان سیونیک و از جمله تلاش برای شتاب دادن به ایجاد منطقه آزاد مغری، ابراز امیدواری کرد این اقدامات به توسعه روابط دو کشور کمک کند.
https://t.me/MFAIR/7374
گزارش توییتری ظریف از سفرش به آذربایجان و ارمنستان
وزیر امور خارجه:
🔹 گفتوگوهای متمرکزی در ارمنستان و آذربایجان درخصوص روابط دوجانبه و تنشهای اخیر داشتم.
🔹 ایران همیشه بر احترام به تمامیت ارضی همگان تاکید داشته است.
🔹 ما از آمادگی سران دو طرف برای رسیدن به توافق دوجانبه بزرگ استقبال میکنیم.
🔹 احتمالات زیادی برای همکاریهای منطقهای وجود دارد.
http://www.isna.ir/news/1400030504365
سفر نخست وزیر آذربایجان به تهران
به دنبال سفر هفته گذشته وزیر امور خارجه ایران به جمهوری آذربایجان و دیدار با رئیس جمهور این کشور، آقای شاهین مصطفی یف معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان در صدر هیاتی یکشنبه (9 خرداد) به ایران سفر و با مقامات کشورمان از جمله رئیس دفتر رئیس جمهور، وزیر نفت و وزیر راه و شهرسازی کشورمان دیدار و گفتگو کرد.
https://t.me/IRANAZER/338
مکانهای دیدنی ایران: دریاچه گهر
جنگلهای دریاچه گهر ملقب به نگین زاگرس یک دریاچه کوهستانی در ایران است که در میان رشتهکوه اشترانکوه در استان لرستان با ارتفاع ۲۳۵۰ متر از سطح دریا واقع شده است. این دریاچه در منطقه حفاظت شده اشترانکوه دورود قرار دارد این دریاچه که به «نگین اشترانکوه» معروف است به سبب نداشتن راه ماشین رو تا حد زیادی از خرابی و آلودگی به دست انسان به دور ماندهاست. سالانه در حدود ۷۰٬۰۰۰ گردشگر اقدام به بازدید از این منطقه مینمایند. ساحل این دریاچه به جز قسمت مدخل دریاچه (ضلع غربی) و قسمت مقابلاش (ضلع شرقی) که ساحلی ماسهای دارد و برای شنا مناسب است در سایر نقاط دارای ساحلی صخرهای است که برای شنا مناسب نیست.